Romania – Locatii care merita vizitate

Cele mai preferate locatii din Romania sunt urmatoarele:

Castele si palate – in Romania gasim castele si palate foarte bine conservate din epoca medievala. Castelele si palatele semnificative istoric sunt: Castelul Bran (Brasov), Castelul Corvinilor (Hunedoara), Cetatea Fagarasului (Fagaras) si Palatul Peles (Sinaia).

Cel mai faimos si mai vizitat dintre castele este cu siguranta Castelul Bran, cunoscut in circuitul turistic si sub numele de Castelul lui Dracula. Este un paradox, deoarece datele istorice arata ca Vlad Tepes, Domnitorul Tarii Romanesti, nu a locuit niciodata la Bran.

Manastirile – manastirile romanesti sunt foarte cunoscute pentru frescele pictate manual. Acestea spun diferite povesti biblice. Sunt amplasate pe peretii interiori, exteriori și pe tavanele manastirilor. Unele culori nu pot fi reproduse in ziua de azi (vezi Albastrul de Voronet, foto jos).

Cele mai vizitate manastiri sunt: Manastirea Vornet, Manastirea Moldovita, Manastirea Humor si Manastirea Putna. Insa sunt multe alte constructii istorice si religioase care merita sa fie vizitate.

Regiunile vinicole – Romania a devenit faimoasa datorita productiei de vinuri de calitate superioara. Cele mai vechi podgorii sunt datate din secolul al XIX-lea.

In Romania se pot localiza patru mari regiuni de productie vitivinicola: Regiunea Tarnave, Regiunea Cotnari, Regiunea Murfatlar si Regiunea Dealu Mare.

Biserici fortificate – în secolul al XII-lea sasii au construit un numar mare de cladiri in Romania si au influentat arhitectura intregii tari. Specialitatea lor a fost de a fortifica bisericile normale, astfel incat acestea au devenit fortarete.

Cele mai renumite biserici fortificate sunt: ​​Biertan, Viscri, Prejmer, Harman, Hosman, Mosna, Alma, Medias si multe altele.

Biserici din lemn – in regiunea Maramures din Romania putem gasi o serie de biserici din lemn. Aceste biserici din lemn sunt o atractie turistica celebra in aceasta regiune.

Cele mai importante biserici din lemn sunt: in ​​Sighetul Marmatiei, manastirea Barsana, biserica Bogdan Voda si biserica Surdesti.

Orasele dezvoltate – un foarte mare numar de turistialeg orasele dezvoltate ale Romaniei ca destinatie turistica, deoarece si acestea au obiective turistie importante care pot fi vizitate.

O parte din orasele cele mai dezvoltate ale Romaniei in care aveti ce vizita sunt: Bucuresti, Cluj Napoca, Iasi, Constanta, Brasov, Oradea si nu in ultimul rand Timisoara. In cazul in care ajungeti in Timisoara, Pensiunea Elisei este o locatie decenta de cazare.

Romania devine din ce in ce mai populara in fiecare an. Ca parte a Uniunii Europene este de asteptat dezvoltarea continua a tarii. Rezultatele dezvoltarii sunt vizibile si lucrurile se vor imbunatati in fiecare an.

Tara este foarte frumoasa si exista numeroase atractii istorice si tradiționale interesante pe care le putem vizita.